Olajanalízis

A magas olajminőség biztosítja a kompresszor lehető leghosszabb élettartamát. A rendszeres olajelemzés segít csökkenteni az idő előtti károsodás kockázatát, csökkentve ezzel az Ön költségeit és olajcsereigényét.

Olajelemzési szolgáltatásunk egy korai figyelmeztető eszköz, amelyet a kisebb problémák felismerésére használunk, mielőtt azok nagyobb meghibásodássá válnának. Emellett csökkenti a hibaelhárítási időt és lehetővé teszi a karbantartás megfelelő tervezését.

Az olajcserék a felére csökkenthetők, ami alacsonyabb üzemeltetési költségeket és kisebb környezeti terhelést eredményez.

Olajelemzési szolgáltatások

Csavarkompresszor olajanalízis
Centrifugál kompresszor olajanalízis
Scroll kompresszor savasság vizsgálata
Az olajelemzés eredményeitől függően javasolhatjuk egy rezgéselemzés elvégzését, hogy további nyugalmat adjunk Önnek.

  • –  Tisztaság, átlátszóság (vizuális vizsgálat),
  • –  ASTM színszám, MSZ ISO 2049 (ref. skála),
  • –  Kinematikai viszkozitás 40°C-on (mm2/s), MSZ EN ISO 3104,
  • –  Semlegesítési szám (mgKOH/g), MSZ ISO 6618,
  • –  Víztartalom (mg/kg) (Karl-Fischer módszer) ISO 6296,
  • –  Korróziós hatás rézlemezen (ref. skála), MSZ EN ISO 2160,
  • –  Kopásfémek, szennyezők (mg/kg), ASTM D 5185: vas, króm, ón, alumínium, réz,ólom, nikkel szilícium, nátrium.

Hűtőközeg vizsgálat

  • összetétel / tisztaság meghatározás Perkin-Elmer gázkromatográffal,
  • nedvesség meghatározás Karl-Ficher módszerrel,
  • nem kondenzálódó gáztartalom meghatározása Claude bürettával.

Rezgésdiagnosztika

A roncsolásmentes módszerek közül a rezgéselemzés vált a preferált módszerré. Megállapítást nyert, hogy egy működő berendezés rezgésjele részletesebb információt nyújt a belső alkatrészek állapotáról, mint az infravörös vagy az elektromos roncsolásmentes módszerek.

Minden forgó alkatrészekkel rendelkező HVAC-berendezésnek megvan a maga rezgésnyomása. Az ebben a szignatúrában bekövetkező bármilyen változás pontos eszközként használható a kialakuló problémák, például a csapágykopás, a tengely kiegyensúlyozatlansága és a csavarkompresszor rotorjának tűrőképességének romlása azonosítására. A felügyeleti és diagnosztikai rendszer megbízhatóan észleli a potenciális hibákat a kialakulásuk kezdeti szakaszában, és azonosítja a hiba pontos típusát és súlyosságát. A rezgéselemzés jóval azelőtt azonosítja a problémákat, hogy azok a környezeten észrevehetővé válnának.

További segítségként ajánlásokat adunk Önnek a karbantartás ütemezésével kapcsolatban. Ha a rezgéselemzési jelentés közelgő kompresszorhibát jelez, akkor tanácsot adunk Önnek, hogyan tervezze meg a kompresszor ütemezett felújítását.

Rezgéselemzési kategóriák
Csavarkompresszor rezgéselemzés
Centrifugál. kompresszor rezgéselemzés
Keringető szivattyú rezgéselemzés

Cső vizsgálat

A csövek vizsgálatához örvényáramú technikát használunk. Ezzel felismerhető, lokalizálható és rögzíthető a belső és külső korrózió, lerakódás, kopás vagy repedés, mielőtt ezek következményei kárt okoznának a berendezésben.

Szakembereink egy ellenőrző szondát használnak a hőcserélő egység minden egyes csövében, hogy érzékeljék az örvényáramok által keltett mágneses mezőt. Az ezen örvényáramok által létrehozott mágneses mezőt mikroprocesszoros memória-oszcilloszkóppal figyelik.

Az örvényáramú csövek elemzését a megelőző karbantartási esetleg javítás megelőzően kell elvégezni. Ez az ajánlott tudományos módszer a probléma kiváltó okának és a csövekben okozott kár mértékének azonosítására.

Héj- és csőhűtő csövek vizsgálata

Léghűtéses hűtők párologtatócsövének vizsgálata
Vízhűtéses hűtők kondenzátorcsövének vizsgálata
Vízhűtéses hűtők párologtatócsövének vizsgálata
Gyakorlati intézkedéseket javaslunk a helyzet megoldására, és felajánljuk segítségünket a hűtőgép újraindításához.

Termográfia

A termográfia egy nem invazív, biztonságos és bevált előrejelző szolgáltatás, amely az elektromos és mechanikus berendezésekben rejlő potenciális kockázatokat tárja fel. Ráadásul, mivel az berendezés üzemben maradhat, tisztább képet kaphat arról, hogy hol rejtőznek a potenciális meghibásodások, mielőtt túl késő lenne. Ez a prediktív karbantartási program csökkenti a javítási költségeket és korlátozza a nem tervezett leállásokat.

A hőmérsékletkülönbségek kulcsfontosságúak a berendezések megfigyelésében. Mivel a termográfia rögzíti egy tárgy hőnyomát, kétdimenziós színes képet készít a berendezés alkatrészeiről. Ezt a képet ezután arra használják, hogy összehasonlítsák a jó és a problémás alkatrészeket, és felismerjék a lehetséges kockázatokat. A hőkamerák összehasonlítás céljából tárolni is tudják a hőjelzéseket, és a képeket fel tudják tölteni egy adatbázisba.

Összeségében a preventív vizsgálatokról.:
Az adatgyűjtés és a diagnózis befejezése után összehasonlítjuk az Ön hűtőrendszerét az Ön igényeinek és követelményeinek megfelelő megoldással. Nem csak elemezzük a rendszerét, hanem megbeszéljük az Ön üzleti céljait is, hogy olyan ajánlást tudjunk készíteni, amely teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek. Költségvetési és megtérülési becslések segítenek Önnek a helyes választás meghozatalában.
A berendezések megbízhatóságának növelése
A meghibásodás kockázatának felismerése a károsodás előtt: prediktív karbantartás
Korrekciós intézkedések meghozatala a leállások előtt
Proaktív karbantartási terv kidolgozása
A berendezések élettartamának meghosszabbítása
A berendezések javítási és karbantartási költségeinek csökkentése